Guider til at komme i gang

 • Hvad er UNCOVER?

  UNCOVER er en platform, der formidler oplevelser. 

  Den er for dig, der ønsker at booke en oplevelse - og for dig, der ønsker at optræde for andre.

 • Jeg vil gerne finde en oplevelse. Hvordan kommer jeg i gang?

  Du kan bruge siden Artister til at finde en eller flere, du er interesseret i. 


  Du kan filtrere efter artisttype, genre, område mv. Du kan gå på opdagelse. Du kan lytte og se - og du kan finde forslag til artister under Inspiration.

  Det er nemt at booke.

  Når du har fundet en artist, som du ønsker at kontakte, klikker du på knappen Start dialog og følger guiden.

  Du kaldes for Arrangør, når du booker. Dette kan være både som privat eller på vegne af et CVR. Læs mere om oprettelse af arrangør under Oprettelse nedenfor.

 • Jeg vil gerne optræde. Hvordan kommer jeg i gang?

  Vi glæder os til at få dig på platformen!

  Når din artistprofil er oprettet og synlig på UNCOVER, kan du findes og bookes. Du kan også bruge platformens redskaber til at lave egne kontrakter, tilmelde dig jobopslag og indgå i større events.

  Følg guiden under Oprettelse og læs mere om Opslag nedenfor.

Oprettelse

 • Hvordan opretter jeg mig som arrangør?

  Når du opretter dig som bruger på UNCOVER, får du automatisk en privat arrangørprofil, som du kan bruge til at booke med. 

  Ønsker du at booke på vegne af et CVR nummer, så skal du oprette endnu en arrangørprofil, hvilket du nemt kan gøre under Min Konto via menuen i øverste højre hjørne. 

  Arrangørprofilen skal udfyldes med en arrangørtype, navn, adresse, telefonnummer og CVR nummer. 

 • Hvordan opretter jeg mig som artist?

  På siden Min Konto kan du oprette en eller flere artistprofiler.


  Klik på "Opret artistprofil" i menuen til højre og vælg dernæst artisttype. 


  Når artistprofilen er oprettet, skal du udfylde informationer om artisten under Generelt, tilføje materiale under Profil, oprette et eller flere produkter under Produkter og tilknytte medlemmer; herunder også dig selv.

  Når du er igennem det, kan du aktivere din artistprofil, så den bliver synlig på UNCOVER.


 • Hvordan opretter jeg mig som aktør?

  Du opretter en aktørprofil under Min Konto via menuen i øverste højre hjørne. 


  Det er på aktørprofilen, du oplyser dit CPR nummer og dine kontooplysninger, der sammen med en række andre oplysninger gør det muligt for en artistadministrator at tilknytte dig til en kontrakt og sikre, at du får udbetalt dit honorar.


 • Hvad er en aktør på UNCOVER?

  En Aktør på UNCOVER er en person, der kan knyttes til artistprofiler og få løn på kontrakter.Er I f.eks. en dansetrup eller et band, så vil én af jer være artistadministrator, mens de øvrige medlemmer af gruppen vil være aktører. 

  En aktør er således kun synlig, hvis personen er tilknyttet en artist som fast medlem.


Opslag (for artistadministratorer)

 • Hvad er et opslag på UNCOVER?

  Et opslag er et jobtilbud fra en arrangør. 

  Arrangøren beskriver sig selv og sit arrangement, definerer rammerne for jobbet og udsender opslaget til alle de artister, der matcher på artisttype (f.eks. dans eller kor), på setup (f.eks. solo, duo eller band) og genre.

  Alle artister, der tilmelder sig opslaget, præsenteres for arrangøren på et link, og herfra kan arrangøren så kigge og lytte og vælge den eller de artister, som de syntes er et godt match.

  Det er gratis og uforpligtende at oprette et opslag, og ender arrangøren med at booke en artist via opslaget koster dette 600 kr. + moms pr. artist. 

 • Hvordan tilmelder jeg en artist til et opslag?

  For at kunne tilmelde en artist til et opslag, skal artisten først og fremmes have en artisttype, et produkt og en genre, der matcher arrangørens forespørgsel. Dernæst skal du være logget ind og artistprofilen skal være publiceret.  

 • Hvorfor kan jeg ikke tilmelde mig et opslag?

  • Den mest almindelige årsag til, at du ikke kan tilmelde en artist til et opslag er, at artistens profil ikke er publiceret. Gå ind på "Min Konto" ➡ klik på blyanten ud for artistnavnet ➡ klik på knappen "Publicér artist" øverst til højre. Hvis dette ikke er muligt skyldes det, at du mangler at tilføje væsentlige elementer til artistprofilen; hvilke vil du få oplyst i pop-up vindue, der kommer frem.
  • En anden årsdag til, at du ikke kan tilmelde dig kan være, at artistens artisttype ikke matcher tilmeldingskravene. Hvis din profil f.eks. er oprettet som originalt musik, og arrangøren søger en danser, så vil du ikke kunne tilmelde dig opslaget.
  • Hvis du stadig møder udfordringer med at tilmelde dig et opslag, så ræk ud til os på support@uncover.dk

 • Får man svar, når man tilmelder sig et opslag?

  Man får svar på et opslag, hvis man bliver valgt til at optræde, men bliver man ikke valgt, får man ikke svar.  

  Til gengæld kan du orientere dig om et opslags status på Opslags-siden. Grønt betyder, at der er åbent for tilmeldinger, gult betyder at deadline for tilmelding er overskrevet og arrangøren er igang med at vælge, mens rød betyder at der er blevet valgt artist(er), og opslaget er således lukket.

 • Hvad sker der, hvis jeg bliver valgt via et opslag?

  Hvis man bliver valgt af en arrangør via et opslag, så vil man enten blive kontaktet direkte af arrangøren via sin artistprofil på UNCOVER.dk, eller blive kontaktet af UNCOVER.

 • Hvem er arrangøren, når jeg har optrådt via et opslag?

  Arrangøren for en optræden booket gennem et opslag, er den arrangør, der står anført på kontrakten. UNCOVER har således ikke nogen part i aftalen, men har udelukkende faciliteret kontakt, kontraktskrivning og den økonomi, der knytter sig til aftalen / kontrakten.

 • Har UNCOVER indflydelse på arrangørens valg af artister?

  UNCOVER tilstræber at være en neutral part i kontaktformidlingen mellem arrangør og artist. 


  Ved oprettelse af et opslag, kan arrangøren ønske hjælp fra UNCOVERs event afdeling til at vælge den rigtige artist til sit arrangement. 

  I dette tilfælde tilstræbe UNCOVER at lytte til arrangørens ønsker og guide arrangøren i retningen af artister, der i kraft af deres artistprofil og anbefalinger vurderes at kunne opfylde arrangørens ønsker.

Opslag (for arrangører)

 • Hvordan opretter jeg et opslag?

  Hvis du endnu ikke er bruger på UNCOVER.dk, kan du alligevel sagtens oprette et opslag. Du klikker blot på menupunktet Opslag i top-menuen, og dernæst på knappen "Lav dit eget opslag".


  Er du allerede bruger på UNCOVER.dk kan du oprette et opslag under Min Konto / Opret opslag.

 • Er jeg forpligtet til at booke en artist fra mit opslag?

  Nej. Du er ikke forpligtet til at booke en af de artister, der har tilmeldt sig dit opslag. Hvis du vælger ikke at booke en artist fra dit opslag, skal du meddele dette til support@uncover.dk.

 • Hvilken tilmeldingsdeadline skal jeg sætte på mit opslag?

  Artisterne er tit hurtige til at melde tilbage, og.det er således vores erfaring, at du vil have 80% af de tilmeldte artister inden for 24 timer af opslagets udsendelse. Der er derfor ikke nogen grund til at sætte en alt for lang deadline på sit opslag.


  3-4 dage er et godt bud. Så har artisterne tid til at melde sig til, og sandsynligheden for at de tilmeldte artister bookes til anden side inden du har foretaget dit valg er lille. 

  Husk at planlægge dit opslag således, at du er klar til at tage dit valg umiddelbart efter endt deadline.

Kontrakter & betaling

 • Hvordan opretter jeg en kontrakt?

  Du opretter kontrakter under Min Konto ➡ Dialoger. Klik på knappen Start ude i højreside og udfylde informationerne så godt du kan. Dernæst sender du kontrakten til arrangørens mailadresse, og arrangøren vil herefter kunne tilgå kontrakten, godkende den og betale.

 • Kan jeg fordele et honorar ud på flere aktører?

  JA! Det kan du i hvert fald. Og det er UNCOVER.dk faktisk den eneste platform i verden, der tilbyder.

  Ved at tilføje aktører til artistprofilen, kan du tilknytte disse aktører til kontrakter og fordele beløbet på kontrakten ud på hver enkelt aktør. Hver aktørprofil har tilknyttet et CPR nummer og kontooplysninger, og UNCOVER indberetter alle udbetalinger til SKAT inden d. 10. i den på en optræden følgende måned.

 • Kan jeg få et honorar udbetalt til mit CVR nummer?

  JA! Du kan sagtens vælge at få honoraret på en kontrakt udbetalt til et CVR nummer. Dette gør du ved at indtaste CVR nummeret og kontooplysninger under menupunktet Artister ➡ Generelt.

  Vælger du at få udbetalt et honorar til et CVR nummer, kan du ikke samtidig fordele penge til aktører på kontrakten. Hele beløbet vil således skulle udbetales til artistens CVR nummer.

 • Hvorfor har jeg ikke fået udbetalt mit honorar?

  Der kan være flere årsager til, at du ikke har fået udbetalt dit honorar efter en veloverstået optræden. 

  • Den mest almindelige årsag til, at du ikke har fået udbetalt dit honorar er, at du ikke har været inde på kontrakten og fordele beløbet på kontrakten ud til de aktører, der skal have honoraret. Også hvis du har optrådt som solist, skal du stadig ind på kontrakten og tildele hele honoraret til dig selv. 
  • Er det første gang du skal have udbetale penge fra UNCOVER.dk, så skal dine personlige oplysninger valideres, og dette kan godt tage nogle dage. 
  • Har du indgået en kontrakt med en arrangør, der er godkendt som fakturabetale - hvilket fremgår nederst på kontrakten - har du samtidig sagt OK til, at du først modtager penge efter, at arrangøren har betalt fakturaen. UNCOVERs administration gør hvad der kan gøres for at sikre rettidig betaling, men det er ikke UNCOVERs ansvar, hvis en arrangør ikke betaler til tiden.
   UNCOVER vil dog gøre alt i sin magt for at arrangøren betaler den tilsendte faktura til tiden.
  • En sidste årsag til manglende udbetaling kan være, at du er kommet til at indtaste en fejl i dine personlige oplysninger. Dette vil forsinke udbetalingen, men du vil altid blive kontaktet af UNCOVER i en sådan situation.