Stilhedens hav

  • Elektronisk
  • Jazz

Jakob Elvstrøm

Saxofon

Produkter

Duo

Fuldmåne koncert
Stilhedens hav spiller en koncert, der beskriver den fascination mennesket til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til månelanding.
Fuldmåne koncert
Stilhedens hav spiller en koncert, der beskriver den fascination mennesket til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til månelanding.
GENERAL / NODES / LIGHT Created with Sketch.

Book artist

  • Duo (60 min)
    Fuldmåne koncert
  • Duo (90 min)
    Koncert


5.000 DKK

Artist CV

Stilhedens hav

Uncover
Bookinger

2

mic

Er blevet booket
2 gange

Uncover
Anbefalinger

0

star

Har fået 0 anbefalinger

Uncover
Velgørenhed

0

Har optrådt til fordel for velgørenhed 0 gange

Stilhedens hav

Eventyrlig og fabulerende musik der peger fremad og tilbage på samme tid. Stilhedens hav har taget navn efter det sted hvor Apollo 11 landede på månen i juli 1969 og spiller musik der bedst kan beskrives som synth-jazz, dvs. store åbne lydlandskaber som saxofonen bevæger sig legende igennem.

Video

1/3

Om artisten

Stilhedens hav spiller en koncert, der kredser om den fascination mennesker til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til rumalder.

Efter at man i årtusinder havde kigget på månen og spekuleret på hvad det var, kunne man i 1969 gå på Månen og med Neil Armstrongs berømte ord sige ”That's one small step for a man, one giant leap for mankind."

Alt dette beskriver Stilhedens hav med en række nyskrevne egenkompositioner og fortolkninger af klassikere som “Fly Me to the Moon” (Frank Sinatra), “Man on the Moon” (R.E.M.) og “Space Oddity” (David Bowie), Stilhedens hav fortolker også danske klassikere bla. ”Tænk hvis jeg sad på Månen” og ”Sig Månen langsomt hæver”.

Musikken er smuk lytte-jazz, inspireret af 80'ernes synth-jazz og tidlig elektronisk musik af bla. Laurie Anderson.
Fra det meditativt afdæmpede til mere rytmisk medrivende musik. I musikken benyttes lydbidder fra NASAs store arkiv, de russiske Vostok missioner og world trommeloops.
Niels Ulbrandts synthesizer og computerskabte soundscapes dekoreres og udsmykkes af Jakob Elvstrøms saxofon, med temaer og improvisationer, skabt i øjeblikket. Begge er uddannet på konservatoriet og arbejder som professionelle musikere.

Stilhedens hav har bla. spillet på HEART (Herning Museum of Contemporary Art), Ry højskole, Salling, Viborg Domkirke og til stuekoncerter.

Stilhedens hav er:
Niels Ulbrandt: Synthesizer, electronica
Jakob Elvstrøm: Saxofon, vocoder, sampler

Bandmedlemmer